Menu

In Rhenen Stad is altijd iets te doen

Activiteiten

In Rhenen is voor iedereen iets te beleven. Of het nu om winkelen, eten en drinken gaat of wandelen en fietsen. Er zijn het hele jaar verschillende activiteiten in en om Rhenen.

 • news image

  Intocht Sinterklaas in Rhenen

  Kinderen in Rhenen moeten zaterdag 16 november iets langer geduld uitoefenen voordat ze Sinterklaas de hand kunnen schudden. De goedheiligman komt dit jaar niet om 13.30 uur aan, maar pas om 17.30 uur. In het donker dus.

  ,,Fantastisch”, vindt André van Leusden van De Pepernotencentrale, die al bijna een decennium lang de rol van Sinterklaas vervult tijdens de intocht in de stad. ,,Het wordt sprookjesachtig, daar doen we echt ons best voor. Er hangen straks overal lampjes. Op de boot, langs de Veerweg en op de kade. Het kan niet anders dan heel mooi worden.”

  Toch is de verhoogde sfeer niet de primaire reden dat de jaarlijkse intocht naar een ander tijdstip is verhuisd. De veiligheid en het aantal politiemensen dat op de been is, is dat wel. ,,Vorig jaar was de Sinterklaasintocht van Elst op precies hetzelfde moment als die in Rhenen”, vertelt politiewoordvoerder Martin de Wit. ,,Niet zo handig, want de wijkagenten wilden bij allebei aanwezig zijn. Na een evaluatie is daarom aan de organisatoren gevraagd of het tijdstip veranderd kon worden.”
  Donker is juist leuk, zegt organisator
  Geen enkel probleem, vindt Van Leusden. Zijn Pepernotencentrale kiest ervoor de Rhenense intocht vanaf dit jaar in de vooravond te houden. Hij heeft al de nodige ervaring met Sinterklaasintochten in het donker. ,,We hebben het jarenlang in Elburg zo gedaan en dat is altijd heel goed bevallen. Volwassenen én kinderen vinden het geweldig.”
  Rhenenaren lijken er ook voor open te staan. Reacties die de organisatie nu al krijgt, zijn bijna allemaal positief. ,,Weer eens wat anders, zeggen de mensen. En zo is het ook. De intocht in Rhenen wordt ieder jaar drukker bezocht. Dit trekt wellicht nog meer mensen aan.”
  Sinterklaas zet zaterdag 16 november rond 17.30 uur voet aan de wal bij de Veerweg. Op zijn paard en met tientallen Pieten beweegt hij vervolgens onder muzikale begeleiding naar het Jumboplein waar het Sinterklaasfeest gevierd wordt. Doctor Dodo, van Ouwehands Dierenpark, presenteert de intocht.

       

  Lees meer
 • news image

  14 december KERST in RHENEN

  Op zaterdag 14 december van 11.00 uur tot 17.00 uur hebben wij weer een gezellige kerstfair in het centrum van Rhenen en een sfeervol ingericht horecaplein (bij de jumbo) wat is geopend tot 20.00 uur.

  De dagen rondom kerst en Nieuwjaar zijn elk jaar speciale gebeurtenis die bij veel mensen de sfeervolste hoogtepunten van het jaar zijn. Ook dit jaar wordt er weer flink uitgepakt in het centrum van Rhenen. Op de Frederik van de Paltshof & de Molenstraat staan tientallen sfeervolle feeëriek verlichte kramen opgesteld. De kersttijd staat centraal, alles wat te koop wordt aangeboden ademt de sfeer van het komende kerstfeest. Er rijdt weer een heuse arrenslee door het centrum van Rhenen wat natuurlijk past in de romantische sfeer van kerst.
  Naast al het moois, dat te koop wordt aangeboden, kan men ook genieten van diverse zanggroepen. Zij verzorgen sfeervolle optredens in de stad en zij trekken door het centrum om op straathoeken en pleinen mooie vocale kerstliederen ten gehore te brengen. Ook is er tweemaal een Kerst-Modeshow van de lokale winkeliers en ism de Cuehearen een gezellig horecaplein, waar je wat kunt eten en drinken van 11.00-20.00 uur!

  Lees meer
 • news image

  BLACK FRIDAY RHENEN

  29 NOVEMBER 2019

   

  VRIJDAG 29 NOVEMBER staat ook Rhenen weer in het teken van “BLACK FRIDAY” .

  De dag voor de consument om prachtige, leuke, gezellige, vrolijke, gewilde, bijzondere artikelen voor zeer speciale prijzen te kopen.

  Zet deze dag in je agenda en zorg dat je er bij bent.

  De deelnemende ondernemers laten dit aan je zien door de Black Friday poster.

  Lees meer
 • news image

  KONINGSDAG Rhenen

  De Stichting Oranjedag Rhenen gaat er ook in 2020 weer een gezellig feest van te maken.

  Koningsdag Rhenen 2019 was weer een groot succes en is bezocht door een zeer groot aantal bezoekers uit Rhenen en de verre omtrek. De vele positieve reacties motiveren de Oranjevereniging enorm om er ook in 2020 weer een gezellig feest van te maken. Sinds augustus zijn wij al weer bezig met het organiseren van Koningsdag 2020.

  Binnen het bestuur zijn er bestuurlijke veranderingen geweest. Deze veranderingen ging gepaard met nieuwe leden en nieuwe leden brengen nieuwe ideeën. Altijd goed want misschien is het na 16 jaar wel tijd voor wat veranderingen. Maar heb jij een leuk idee en wil je deze met ons delen, stuur een berichtje naar info@oranjedagrhenen.nl.

  Wil je op de hoogte blijven, kijk op http://www.oranjedagrhenen.nl

   

  Lees meer
 • news image

  De Blauwe Bever – Rijnoevervaarten

  Stichting Rijnoevervaarten met safarischip de Blauwe Bever.

   

  Met de Blauwe Bever kunt u een vaartocht maken op de Nederrijn en de Lek, en gaat u onderweg ergens aan land voor een excursie onder leiding van een gids.
  Het schip De Blauwe Bever is een stoer schip waarop je vanaf het open, overdekte bovendek rechtstreeks van de rivier en het omringende landschap en de natuur kunt genieten. In de kleine, besloten benedenhut kunt u zonodig opwarmen en zijn consumpties verkrijgbaar.
  De Blauwe Bever is een uniek schip omdat het op plaatsen kan aanleggen waar andere schepen niet kunnen komen, zoals bij de oever van een natuurgebied. Dat maakt onze vaarten echt bijzonder. Lees meer en klik op: https://deblauwebever.nl/

   

   

   

   

  Lees meer
 • news image

  Historische Vereninging Oud Rhenen

  Rhenen kreeg in 1258 stadsrechten en is dus een oud stadje: het stratenpatroon stamt op sommige plaatsen nog uit de Middeleeuwen. In 2008 vierde de stad zijn 750-jarige bestaan. Na de bombardementen in 1940 en in 1944 is Rhenen één van de eerste en vroegste voorbeelden van de Wederopbouw (1940-1965). Architect Ir C. Pouderoyen, verantwoordelijk […]

  Rhenen kreeg in 1258 stadsrechten en is dus een oud stadje: het stratenpatroon stamt op sommige plaatsen nog uit de Middeleeuwen. In 2008 vierde de stad zijn 750-jarige bestaan.
  Na de bombardementen in 1940 en in 1944 is Rhenen één van de eerste en vroegste voorbeelden van de Wederopbouw (1940-1965). Architect Ir C. Pouderoyen, verantwoordelijk voor de wederopbouw in Rhenen, koos voor een ontwerp naar de ideeën van de Delftse School.
  Wilt u meer weten over de geschiedenis van Rhenen? Ga naar www.oudrhenen.nl en misschien vindt u uw hobby terug in de activiteiten van één van de werkgroepen!

      

  Lees meer
 • news image

  OUWEHANDS DIERENPARK

  UNIEK IN NEDERLAND… REUZENPANDA’S
  Bewonder de reuzenpanda’s Xing Ya en Wu Wen in Ouwehands Dierenpark! Betreed de mystieke wereld van Pandasia en beleef de Chinese sfeer. Ontmoet de reuzenpanda’s en vervolg je reis door Pandasia, dat in traditioneel Chinese stijl is gebouwd. Leer hier meer over de unieke reuzenpanda en de andere Aziatische diersoorten zoals de koeskoes, kleine panda en muntjak.

  VOL DIERBARE ONTMOETINGEN
  Sta neus aan neus met de ijsberen, loop onder de slingerende orang oetans door en bespied de beren in Expeditie Berenbos. Bewonder de bijzondere nevelpanters, de Afrikaanse olifanten, ga op avontuur in Gorilla Adventure of hang de beest uit in RavotAapia, Europa’s grootste overdekte speeljungle.

  EXPEDITIE BERENBOS
  Ga in Expeditie Berenbos door het spannende doolhof, ontdek in het pittoreske dorp Karpatica alles over de beer en vervolg de expeditie. Bewonder de sterrenhemel, ga op avontuur in Het Berenbos en bespied de beren vanuit de observatiepost. In Het Berenbos genieten bruine beren, die vroeger mishandeld zijn, op een twee hectare groot bosperceel met onder andere een waterval en een vijver
  van een onbezorgd leven. Een uniek project!

  OP AVONTUUR METV BAMBOO BILL
  Midden in het park woont avonturier Bamboo Bill. Samen met zijn vrienden beleeft hij allerlei avonturen in het tv-programma Ouwehands Jungleclub. Ga jij ook mee op avontuur? Ontmoet Bamboo Bill en de avonturiers in Ouwehands Dierenpark!

  GLORILLA ADVENTURE
  Slinger door de reusachtige kloof, daal af in de oude mijnschacht diep onder de grond en beleef een spannend avontuur tussen de gorilla’s. Ontmoet in het grootste gorilla-avontuur van Europa op 10 meter hoogte deze indrukwekkende mensapen… Durf jij het aan?

  RAVOTAAPIA
  Hang de beest uit in Europa’s grootste overdekte speeljungle RavotAapia en ontdek spelenderwijs alles over de jungle en haar bewoners! Klauter als een doodshoofdaap langs touwen en door loopbruggen, bewonder de wiegende nesten van de wevervogels en ontmoet de vliegende honden in de griezelspelonk. De echte waaghals glijdt in razende vaart van de metershoge glijbaan of stapt in de Jungle Express voor een avontuurlijke tocht. Ga op ontdekkingsreis in RavotAapia!

   

  Lees meer