Menu

In Rhenen Stad is altijd iets te doen

Activiteiten

In Rhenen is voor iedereen iets te beleven. Of het nu om winkelen, eten en drinken gaat of wandelen en fietsen. Er zijn het hele jaar verschillende activiteiten in en om Rhenen.

 • news image

  GEZOCHT voor KONINGSDAG Rhenen

  De Stichting Oranjedag Rhenen gaat er ook in 2020 weer een gezellig feest van maken.

  Koningsdag Rhenen 2019 was weer een groot succes en is bezocht door een zeer groot aantal bezoekers uit Rhenen en de verre omtrek. De vele positieve reacties motiveren de Oranjevereniging enorm om er ook in 2020 weer een gezellig feest van te maken. Het zal niet vreemd klinken als wij zeggen dat een feestje bouwen geld kost. De organisator van dit evenement is de Stichting Oranjedag Rhenen(SOR). Een stichting die bestaat uit onbetaalde vrijwilligers en geen eigen vermogen heeft. Om het feest kosten-dekkend te maken zijn sponsoren, ondernemers, marktkooplieden, braderie standhouders en particulieren nodig.  Er zijn al veel enthousiaste deelnemers die een flinke duit in het zakje doen om het feest mogelijk te maken, maar er zijn er meer nodig. De ondernemers in Rhenen zullen, zo veel als mogelijk, persoonlijk door een SOR bestuurslid  benadert worden  om in welke vorm dan ook een bijdrage te leveren. Actief deelnemen aan de markt of sponseren. Particulieren die hun steentje bij willen dragen hebben wij ook al mogen ontmoeten. De SOR komt graag met  iedereen in contact die:

  MEE WIL HELPEN OM ER WEER EEN  HELE GEZELLIGE DAG VAN TE MAKEN.

  Wil je op de hoogte blijven, kijk op:

  Website:  http://www.oranjedagrhenen.nl

  Facebook https://www.facebook.com/RhenenKoningsdag

  Instagram https://www.instagram.com/koningsdagrhenen

  Namens het bestuur van de SOR, een hartelijke Oranje groet,

  Mariska, Marieke, Roy, Erik, Willem-Jan en Lambrecht

   

   

  Lees meer
 • news image

  De Blauwe Bever – Rijnoevervaarten

  Stichting Rijnoevervaarten met safarischip de Blauwe Bever.

   

  Met de Blauwe Bever kunt u een vaartocht maken op de Nederrijn en de Lek, en gaat u onderweg ergens aan land voor een excursie onder leiding van een gids.
  Het schip De Blauwe Bever is een stoer schip waarop je vanaf het open, overdekte bovendek rechtstreeks van de rivier en het omringende landschap en de natuur kunt genieten. In de kleine, besloten benedenhut kunt u zonodig opwarmen en zijn consumpties verkrijgbaar.
  De Blauwe Bever is een uniek schip omdat het op plaatsen kan aanleggen waar andere schepen niet kunnen komen, zoals bij de oever van een natuurgebied. Dat maakt onze vaarten echt bijzonder. Lees meer en klik op: https://deblauwebever.nl/

   

   

   

   

  Lees meer
 • news image

  Historische Vereninging Oud Rhenen

  Rhenen kreeg in 1258 stadsrechten en is dus een oud stadje: het stratenpatroon stamt op sommige plaatsen nog uit de Middeleeuwen. In 2008 vierde de stad zijn 750-jarige bestaan. Na de bombardementen in 1940 en in 1944 is Rhenen één van de eerste en vroegste voorbeelden van de Wederopbouw (1940-1965). Architect Ir C. Pouderoyen, verantwoordelijk […]

  Rhenen kreeg in 1258 stadsrechten en is dus een oud stadje: het stratenpatroon stamt op sommige plaatsen nog uit de Middeleeuwen. In 2008 vierde de stad zijn 750-jarige bestaan.
  Na de bombardementen in 1940 en in 1944 is Rhenen één van de eerste en vroegste voorbeelden van de Wederopbouw (1940-1965). Architect Ir C. Pouderoyen, verantwoordelijk voor de wederopbouw in Rhenen, koos voor een ontwerp naar de ideeën van de Delftse School.
  Wilt u meer weten over de geschiedenis van Rhenen? Ga naar www.oudrhenen.nl en misschien vindt u uw hobby terug in de activiteiten van één van de werkgroepen!

      

  Lees meer
 • news image

  OUWEHANDS DIERENPARK

  UNIEK IN NEDERLAND… REUZENPANDA’S
  Bewonder de reuzenpanda’s Xing Ya en Wu Wen in Ouwehands Dierenpark! Betreed de mystieke wereld van Pandasia en beleef de Chinese sfeer. Ontmoet de reuzenpanda’s en vervolg je reis door Pandasia, dat in traditioneel Chinese stijl is gebouwd. Leer hier meer over de unieke reuzenpanda en de andere Aziatische diersoorten zoals de koeskoes, kleine panda en muntjak.

  VOL DIERBARE ONTMOETINGEN
  Sta neus aan neus met de ijsberen, loop onder de slingerende orang oetans door en bespied de beren in Expeditie Berenbos. Bewonder de bijzondere nevelpanters, de Afrikaanse olifanten, ga op avontuur in Gorilla Adventure of hang de beest uit in RavotAapia, Europa’s grootste overdekte speeljungle.

  EXPEDITIE BERENBOS
  Ga in Expeditie Berenbos door het spannende doolhof, ontdek in het pittoreske dorp Karpatica alles over de beer en vervolg de expeditie. Bewonder de sterrenhemel, ga op avontuur in Het Berenbos en bespied de beren vanuit de observatiepost. In Het Berenbos genieten bruine beren, die vroeger mishandeld zijn, op een twee hectare groot bosperceel met onder andere een waterval en een vijver
  van een onbezorgd leven. Een uniek project!

  OP AVONTUUR METV BAMBOO BILL
  Midden in het park woont avonturier Bamboo Bill. Samen met zijn vrienden beleeft hij allerlei avonturen in het tv-programma Ouwehands Jungleclub. Ga jij ook mee op avontuur? Ontmoet Bamboo Bill en de avonturiers in Ouwehands Dierenpark!

  GLORILLA ADVENTURE
  Slinger door de reusachtige kloof, daal af in de oude mijnschacht diep onder de grond en beleef een spannend avontuur tussen de gorilla’s. Ontmoet in het grootste gorilla-avontuur van Europa op 10 meter hoogte deze indrukwekkende mensapen… Durf jij het aan?

  RAVOTAAPIA
  Hang de beest uit in Europa’s grootste overdekte speeljungle RavotAapia en ontdek spelenderwijs alles over de jungle en haar bewoners! Klauter als een doodshoofdaap langs touwen en door loopbruggen, bewonder de wiegende nesten van de wevervogels en ontmoet de vliegende honden in de griezelspelonk. De echte waaghals glijdt in razende vaart van de metershoge glijbaan of stapt in de Jungle Express voor een avontuurlijke tocht. Ga op ontdekkingsreis in RavotAapia!

   

  Lees meer